Sfaturi

Sfat

Când puneți în funcțiune centrala este importanta reglarea puterii pe partea de încălzire ca centrala să lucreze în regim econom dar mai ales să aibă o funcționare corectă.

Sfat 1

Responsabilul de reglarea instalației este robinetul de pe returul caloriferelor. Partea reglabila a acestuia este acoperită cu un capac ce se poate scoate prin defiletare, lăsând acces la partea reglabilă.


Sfat 2

Dacă aveți o casă cu o suprafață încălzită mai mare de 200 de metri e bine sa cereți sfatul unui specialist pentru a achiziționa o centrala cu o putere suficientă. Este necesar să țineți cont, că o centrală, pentru a avea un randament bun e bine să fie mai puternică cu 25%-30% decât necesarul casei.

Sfat 3

Dacă ați ales bine o centrală, reglarea puterii pentru încălzire este absolut necesară pentru a nu consuma mai mult decât este necesar. Este necesar să solicitați inginerul de service la prima intervenție la centrală ca să verifice dacă acest reglaj este facut bine. În caz că aveți o instalație clasică, cu încălzire pe bază de calorifere trebuie să cunoașteți că, instalația în sine trebuie reglata pentru a avea aceeași temperatură în toată casa.


Sfat 5

În așa mod confortul va fi maxim și centrala va funcționa econom dar și factura de combustibil va fi mai mică cu 10%-35% în funcție de mărimea instalației sau traseul și diametrele tevilor.

Sfat 6

Pentru instalațiile de încălzire în pardoseala reglaj ul se face din colectorul de distribuție a țevilor.


Sfat 7

Reglajele termostatelor centralei se fac după specificațiile fabricantului dar niciodată nu este bine să le reglăm la maxim.

Sfat 8

Toți fabricanții au puncte calculate pentru confort maxim. Totuși dacă urmariți funcținarea economică, termostatul de apă caldă nu trebuie să depășească 45ºC (în așa mod evităm depunerile de calcar) iar cel de încalzire trebuie să respecte cam 65%-75% din puterea reglată a centralei.


Sfat 9

Cel mai des deficient întalnit este conectarea centralelor la prize fără împământare.

Sfat 10

Este important să montați termostate de ambianță, acest lucru vă va ajuta să reduceți consumul de combustibil și cel de energie electrică cu 10-20%.

 


Sfat 11

Specialiștii afirmă că este bine temperatura la termostatul de ambianta să fie între 18ºC și 21ºC. Când temperatura din încăpere trece de 21ºC consumul de gaz crește mult mai mult decât în intervalul 18ºC-21ºC.

Sfat 12

Filtrele se montează înainte de intrarea în centrală pe țevile de apă rece și pe cele de retur. În așa  fel evitați depunerile de calcar și blocarea pieselor centralei cu corpuri străine.


Sfat 13

Daca ați decis să procurați un filtru chimic trebuie sa știti că apa caldă nu va mai fi potabilă iar dupa baie e posibil să apară iritații ale pielii. Este necesar să cunoașteți că filtrele magnetice au acțiune limitată în timp dupa ce apa a trecut de filtru (este important de montat cît mai aproape de centrală) iar cele mecanice sau bobinate nu acționează asupra calcarului.

Sfat 14

În fiecare toamna înainte de a porni încălzirea aerisiți radiatoarele și acest lucru este important pentru o funcționare bună a instalației. Dacă nu cunoașteți când este necesară aerisirea, este important sa observati din când în când radiatoarele, iar daca fac zgomot sau nu se încalzesc pe toată suprafața atunci să știti că e necesara aceasta operațiune.


Sfat 15

Nu lăsați centrala să funcționeze cu piese defecte, dar apelați tehnicieni autorizati. Este foarte important sa rețineți cât mai multe detalii din momentul defectării centralei pentru a indentifica ulterior eventualele defecte ascunse.

Sfat 16

Dacă observați o funcționalitate diferita de cea normală a centralei,  apar zgomote, sau daca apar semnale de avarie si erori pe panoul de comanda atunci nu ezitați să apelați la compania noastră. O defectiune reparata la timp va scuteste de avarii mai grave cauzate de o functionare incorecta a centralei.